Bindallı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bindallı TatlısıBİNDALLI TATLISI Malzemeler 250 gr eritilmiş margarin 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Şurubu İçin; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Hazırlanışı 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu tencereye aktarıp 10 dakika kaynatın Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın![]() Margarini eritip yoğurma kabına alın Sıvıyağ, ılık su ve kabartma tozunu ekleyip unu yavaş yavaş ilave edin Kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayıp 20 dakika dinlendirin![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Parçaları oklavayla açıp inceltin Hamurları bıçakla önce oval (yumurta şeklinde) kesin, sonra kenarlarını bıçak yardımıyla şerit halinde kesin![]() Hamurun ortasına uzunlamasına ceviz koyup kesilen kanat gibi parçaları cevizlerin üzerine doğru, sağdan sola doğru kapatın Fırın tepsisine dizin 5 Tatlıları 175 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika pişirin Soğumuş şurubu fırından çıkan tatlıya hiç bekletmeden döküp servise sunun![]() |
|
|
|