Resimli Muz Şurubu Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Muz Şurubu TarifiResimli Muz Şurubu Tarifi Muz Şurubu nasıl yapılır MALZEMELER: 1 kilo muz, 1 su bardağı kaynar su, 4 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su Muz Şurubu YAPILIŞI Muzların kabukları soyulduktan sonra dilimlenir • Tencereye konur, üstüne 1 bardak kaynar su dökülür • Kapağı iyice kapatıldıktan sonra 12 saat bekletilir • Sonra, ezerek süzgeçten geçirilir • Şeker, 1 bardak suda kaynatılıp, kestirildikten sonra, muz suyuna katılır • 1 taşım kaynatılır Üstünden “köpüğü” alındıktan sonra şişeleme doldurulup saklanır |
|