Kaymaklı Türk Kahvesi Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Türk Kahvesi TarifiKaymaklı Türk Kahvesi Tarifi Malzemeler 2 çay kaşığı Kahve 2 çay kaşığı Toz Şeker ( Kesme Şeker olmaz ) 1 fincan soğuk Su veya soğuk Süt Yapılışı Malzemeler cezveye konulup,ocağın altı yakılırÇay kaşını eğik tutarak 1-2 kez karıştırılırKöpürene kadar hiçbir şey yapmadan beklenir3 kez köpürtülerek,her seferinde köpüğü fincana dökülürAfiyet olsun NOT : Kahvenin yanında bitter çikolata da tercih edilebilir Kahvenin içinde; 614 mg Sodyum,100 mg Potasyum, Kafein, Teofilin, Tanen, Uçan Yağ, Şeker, Sabit Yağ, Selüloz bulunur Kahvenin Yararı Kahvenin bileşiminde en önemli olarak kafein alkoloidi vardır Kafeinin az miktarının damarları genişletmek sûretiyle uyarıcı etkisi vardırKalbi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, böbrek damarlarını genişleterek idrarı çoğaltır, solunumu hızlandırır,migren ağrısına iyi gelir,susuzluğu giderir1 çay bardağına yarıya kadar limon sıkılıp, 2 çay kaşığı kahve, 2 çay kaşığı bal atılıp,karıştırılıp içilirse ishale iyi gelirGece uyanık olunması gerektiği yerlerde,imtihan gibi heyecan lı yerlerde içilirBalla tatlandırılıp içilmeye devam edilirse boğmaca ve öksürüğe iyi gelirGünde 1-2 fincan kahve balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse zayıflamaya yardımcı olur Kanı beyne çekerek, beynin faaliyetini arttırır ve narkotiklerle zehirlenmelere karsı kullanilir Kahvede az miktarda protein, yağ ve sakaroz bulunur Kahve, ye çekirdek olarak veya çekilmiş olarak (kavrulup-öğütülmüş) olarak satılır Kavrulup öğütülmüş kahve çabuk bayatladığından, daha çok çekirdek kahve tercih edilirNormali şifadırKahve içmeden ön ce şeker,kaymak,badem,fıstık gibi şeyler yemek faydalıdır Yan Tesiri Fazla miktarda alındığında uyarıcı etki fazlalaşır, kalbin çarpıntısını arttırır, tansiyonlu kişilerin tansiyonunu yükseltir, sinir bozukluğu ve kabızlık yapıcıdır Basurlulara zararlıdırKulakların uğuldamasına sebep olur Çok fazla alınırsa ölümle sonuçlanabilir |
|