Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kaburga, yapılır

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?



Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
Kaburga Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kaburga Dolması Tarifi

MALZEMELER (8-10 Kişilik)

1 koyun kaburgası (2-2,5 kg)
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet kuzu ciğeri
4 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
(yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber

Kaburga Dolması Tarifi

Kaburgayı keskin bir bıçakla enine doğru keserek içinde pilavın konulacağı cebi açın Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın Ilık suya koyup bekletin Ciğeri küçük küp biçiminde doğrayın, bir kenarda bekletin Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun Biraz tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana kadar 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün Bunun üzerine suyu süzülüp iyice yıkanmış pirinç ve bir tutam tuz ilave edin 1-2 dakika çevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatı ilave edin Tadına tuzuna bakın Kuşüzümünün suyunu süzüp pilavın üstüne serpeleyin Kapağını kapatın Çok kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin Hazırladığınız pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun Pilav miktarını çok iyi ayarlayın; çok doldurursamz patlayıp pirinçler tencereye saçılabilir, az doldurursanız kaburga içine su alabilir Pirinçlerin dağılmaması için cebin ağzını kalın bir iplikle dikin Etin üzerine salça sürün Kaburganın rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın Önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin 3 su bardağı kaynar su ilave edin, tuzunu serpin Kapağını örtüp yaklaşık 1 saat pişirin Diğer tarafını çevirin İyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin Et tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır; çünkü kullanacağınız ete göre pişirme süresi değişebilir Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.