![]() |
Enginar ve Avakado Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar ve Avakado SalatasıEnginar ve Avakado Salatası 5-6 tane enginar (haşlanacak) 2 adet avokado (eğer sertseler yumuşamaları için birkaç gün oda sıcaklığında kalmaları gerek) 1 demet taze soğan (kıyılacak) 1 kutu mısır 100-150 gr ![]() 100 gram ceviz (ufalanacak) Enginar ve avokadoyu kuşbaşı doğrayın ve soğan, mısır, doğranmış tursu ve ufalanmış cevizle iyice karıştırın ![]() Salata sosuna gelince : 2 adet limon suyu 1 tatlı kasığı hardal 1 tatlı kasığı mayonez Yeteri kadar sıvı yağ 1 tatlı kaşığı seker Yeteri kadar tuz ![]() Bu sosu iyice karıştırıp enginar ve avokadoların üstüne döküp iyice karıştırın ![]() Bu salatayı birkaç saat öncesinden yaparsanız sos iyice sebzenin içine girer ![]() Servisten önce salatanın üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|