Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fava

Fava

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fava



MALZEMELER
250 Gr kuru bakla
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet limon
7-8 dal dereotu
Tuz
1 Adet kesme şeker

YAPILIŞI
Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun
Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup dört su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin
Kalın kenarlı bir kabı suya batırıp çıkartın
Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin
Buzdolabında yaklaşık iki saat bekletin
Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin
Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın

NOT: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece suyun içinde bekletin yada düdüklü tencerede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.