Peynirli piliç toplari |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli piliç toplariMALZEMELER 300 Gr piliç ğöğüs (haşlanmış) 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kaşığı un 1/2 Su bardağı süt 150 Gr bayat ekmek içi 3 Yumurta 100 Gr cheddar yada kaşar peyniri Kızartmak için sıvı yağ Karabiber Tuz YAPILIŞI Kalın dipli bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin Un pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, süt ve baharatları koyup sos koyulaşıncaya kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın Diğer tarafta mutfak robotunun içine bayat ekmek içini, piliç etini, peyniri ve yumurtaları kırıp püre kıvamına gelene kadar karıştırın Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın Servis tabağına aldığınız topların üzerine hazırladığınız sosu döküne ve her topa bir kürdan batırıp servis yapın |
|