Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, hamsi

Hamsi Buğulama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Buğulama



Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama
Malzemeler


1 Kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
1 Çay bardağı su
1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo



Hazırlanışı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın
Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin
Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin
Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin
En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin
Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin
Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın
Hamsi Buğulama yemek tarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.