![]() |
Hamsi Buğulama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi BuğulamaHamsi Buğulama Hamsi Buğulama Malzemeler 1 Kg hamsi 3 Adet orta boy soğan 1 Adet limon 3 Adet domates 2 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Demet maydanoz 8-10 Adet defne yaprağı Tuz, karabiber 1 Çay bardağı su 1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo Hazırlanışı Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın ![]() Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin ![]() Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin ![]() Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin ![]() En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın ![]() Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin ![]() Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin ![]() Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın ![]() Hamsi Buğulama yemek tarifleri |
![]() |
![]() |
|