![]() |
Hardal Soslu Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardal Soslu BalıkHardal Soslu Balık Hardal Soslu Balık Malzemeler 4 Adet çipura 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı süt 1 Çay kaşığı hardal 1 Çay kaşığı elma sirkesi 5-6 Dal maydanoz 4 Dilim limon Tuz, karabiber Hazırlanışı Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin ![]() Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün ![]() Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün ![]() Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin ![]() Maydanozu kıkayıp kıyın ![]() Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin ![]() Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın ![]() Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ![]() Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ![]() 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın ![]() Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın ![]() Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin ![]() Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün ![]() Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın ![]() NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz ![]() Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün ![]() Hardal Soslu Balık yemek tarifleri |
![]() |
![]() |
|