![]() |
Hünkar Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hünkar PilavıHünkar Pilavı Hünkar Pilavı ![]() HÜNKÂR PİLÂVI (OSMANLI) Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 250 gram iç bezelye, 1/2 kilo pirinç, 250 gram orta yağlı kıyma, 50 gram sadeyağ, 1 küçük kutu natürel domates salçası, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 baş soğan, 2 adaçayı yaprağı, 1 tutam kekik, 1 tutam merzengûş otu, 1 fiske cevz-i bevva, yeteri kadar tuz ve karabiber, 150 gram çemensiz pastırma, 1/2 bardak rendelenmiş kaşer peyniri, yeteri kadar et suyu (tavuk suyu olursa daha iyi olur) ![]() Yapımı: Bezelyeyi tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda pirinç, et suyu ve sadeyağdan yararlanarak bir pilâv pişirmeli ![]() Pilâvı demlendirdikten sonra servis tabağına alınca üstüne ateşten yeni indirilmekte olan salçayı boşaltmalı ve hemen sıcak sıcak servis yapmalı ![]() ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|