Acem Pilavı yapılışı - tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acem Pilavı yapılışı - tarifiAcem Pilavı yapılışı - tarifi 3 yemek kaşığı tereyağı 4 su bardağı tavuk suyu 2 adet soğan 4 adet havuç 1 bardak nohut 1 adet tavuk 3 su bardağı pirinç karabiber yenibahar tuz Yapılışı : Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohutu ayrı ayrı haşlayın Tavuğun etlerini didin Bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişirin Bir tencereye sırayla et üzerine nohut, üzerine haşlanmış rende havuç, onun üzerine de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyun Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dökün En üste de tereyağı koyun Tencerenin kapağını kapayın Pilav pişene kadar (1 saat) ateşte bırakın Tencerenin üzerine tabak kapayıp ters çevirin ve servis yapın ACEM PİLAVI (2) Malzemeler:
Yapılışı: Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir Bu arada kavurmaya devam edilmelidir 2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır |
|