![]() |
Zeytinyağlı Taze Bakla |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Taze BaklaZeytinyağlı Taze Bakla Zeytinyağlı Taze Bakla ![]() MALZEMELER 1 kg taze bakla 1 adet büyük boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı un 1 ![]() tuz Hazırlanışı 01 Kuru soğanı ince ince doğrayın zeyinyağında pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 02 Ayıklayıp yıkadığınız ve 4’er cm büyüklüğünde doğradığınız baklaları tencereye ekleyin ![]() ![]() 03 Bir bardağa sıcak suyu ekleyin üzerine 1 tatlı kaşığı un katarak karıştırın ![]() 04 Unlu suyu ve tuzu kavrulmuş baklaların üzerine ekleyin ![]() 05 Düdüklü tencerede on beş dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|