Hanimağa Sarmasi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanimağa SarmasiHanimağa Sarmasi Hanimağa Sarmasi 3 adet ortaboy Patlıcan Hanimağa Sarmasi 10 adet Mantar 2 adet ortaboy Soğan 2 adet ortaboy Domates ½ demet Maydanoz 1 su bardağı Sıvı Yağ 6 diş Sarımsak 1 tatlı kaşığı Toz Şeker 100 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz Kara Biber Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur Malzemeler ; 4-6 kişi için Patlıcanlar boyuna dilim dilim kesilir Üzerlerine tuz ekilip 15 dakika bekletilir Patlıcanlar yıkanıp tuzları akıtılır Yağın yarısı tavaya konulup hafifçe pembeleşincek kadar kızartılır Mantarlar dilimlenir Tavaya atılır ve suyu çekene kadar sote edilir Ateşten almadan önce tuz ve karabiberi konulur Soğuyunca da üstüne maydanozlar ince ince doğranır Patlıcan dilimleri yayılır mantarlı malzeme içine konur Rulo şeklinde sarılır Küçük bir fırın tepsisine uç kısımları dışarıya gelecek şekilde sıralanır Kalan yağa ufak ufak doğranmış domatesler karabiber tuz ve toz şeker ilavesi ile sote edilir Bir taşım kaynatılır Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir Kaşar peynir rendesi de ilave edilir Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir Afiyet olsun |
|