06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Biber Dolması
Kırmızı Biber Dolması
iç malzemeleri:
◦3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
◦yarım su bardağı pirinç
◦yarım su bardağı pilavlık bulgur
◦250 gr kıyma
◦1 su bardağı doğranmış maydanoz
◦1 tatlı kaşığı karabiber
◦1 yemek kaşığı kuru nane
◦1 yemek kaşığı domates salçası
◦1 çay bardağı sızma zeytinyağı
◦1 tatlı kaşığı tuz
2 ayrıca:
◦10-12 adet kısa şişman kırmızı biber
◦yarım litre kaynamış su
hazırlanması:
1 soğanları, yarım su bardağı pirinci, yarım su bardağı bulguru, 250 gr kıymayı, 1 su bardağı doğranmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay bardağı sızma zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak iç hazırlayın
2 biberleri yıkayıp tepelerini yuvarlak biçimde kesin, çekirdeklerini çıkartın
3 biberleri iç malzemesiyle üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şeklide doldurun (dilerseniz domates dilimleriyle kapatın )
4 biberleri ağız kısımları yukarı gelecek şekilde bir tencereye dizin tencereye yarım litre kaynamış su ekleyin tencerenin altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin
|
|
|