Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Pazı Sarma TarifiBulgurlu Pazı Sarma Tarifi Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi Sarma Tarifleri – Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi -Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı Malzemesi: 1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Tarifi: • Pazı yapraklarını yıkayıp kaynayan suyun içine batırıp çıkarın • Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin • 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin • Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz karabiber kuru nane pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin • Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın • Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın • Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın • Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın • Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün • Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin |
|