![]() |
Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgurlu Pazı Sarma TarifiBulgurlu Pazı Sarma Tarifi Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi Sarma Tarifleri – Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi -Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı ![]() Malzemesi: 1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz ![]() Tarifi: • Pazı yapraklarını yıkayıp ![]() ![]() • Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin ![]() • 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin ![]() • Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz ![]() ![]() ![]() ![]() • Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın ![]() • Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın ![]() • Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın ![]() • Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın ![]() • Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ![]() • Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin ![]() |
![]() |
![]() |
|