![]() |
Kuru Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru BaklavaKuru Baklava Kuru Baklava Kuru Baklava Tarifi - Kuru Baklava Yapılışı - Kuru Baklava Malzemeleri Malzemeler: 1 paket baklavalık hazır yufka veya böreklik ince yufka 250 gr tereyağı 1 su bardağı tahin 2 su bardağı ceviz(kalın kıyılmış) 1 su bardağı şeker üzeri için pudra şekeri Hazırlanışı Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın üzerine 1-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını fırçayla sürün ![]() İkinci Üçüncü yufkaları da üst üste sererek yağlayın ![]() ![]() Kat kat serilen yufka şok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin ![]() ![]() Diğer yandan kalan yufkalara da aynı işlem uygulayın ![]() ![]() Kalan yağı üzerine gezdirerek döküp 150C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|