Kuru Baklava |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru BaklavaKuru Baklava Kuru Baklava Kuru Baklava Tarifi - Kuru Baklava Yapılışı - Kuru Baklava Malzemeleri Malzemeler: 1 paket baklavalık hazır yufka veya böreklik ince yufka 250 gr tereyağı 1 su bardağı tahin 2 su bardağı ceviz(kalın kıyılmış) 1 su bardağı şeker üzeri için pudra şekeri Hazırlanışı Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın üzerine 1-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını fırçayla sürün İkinci Üçüncü yufkaları da üst üste sererek yağlayın En üste serilen yufka üzerine tamamen kaplayacak şekilde tahin sürüp ceviz kırıkları ve 1-2 yemek kaşığı şeker serpiştirin Kat kat serilen yufka şok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgün şekilde yerleştirin Diğer yandan kalan yufkalara da aynı işlem uygulayın Tepsiye dizilmiş rulo yufkaları eşit şekilde verev veya düz kesin Kalan yağı üzerine gezdirerek döküp 150C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin Servise hazırdır AFİYET OLSUN |
|