Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pasta, petibör

Petibör Pasta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Petibör Pasta



Petibör Pasta

Petibör Pasta


Petibör Pasta
Malzemeler:
1 paket sade petibör bisküvi
1 paket kakolu petibör bisküvi
1 paket çikolatalı puding
3,5 su bardağı süt
Çikolatalı sos için:
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
2,5 su bardağı süt
Süslemek için:
Taze yada dondurulmuş meyve
Yapılışı:
Pudingi 3,5 su bardağı süt ile kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin Kare bir borcama önce bisküvilerin tabanlarının ıslanınca yapışmaması için pudra şekerini serpin Üzerine 1 sıra sade petibör dizin ve pudingden biraz dökün , tüm bisküvi katına yayın Her kata aynı işlemi uygulayarak 2 kat sade, 2 kat kakaolu şeklinde tüm bisküviler bitene kadar devamedin Son kalan pudingi büsküilerin üzerine düzgüce yayın ve borcamı streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın
Çikolatalı sos yapılışı:
Tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve aynı pastacı kreması gibi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın
Servis yapmadan hemen önce, üzerine süzgeçle türk kahvesi serpin ve çikolatı sos dökün ve meyveler ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.