evde Dondurma Yapımı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
evde Dondurma Yapımıevde Dondurma Yapımı evde Dondurma Yapımı Hadi dondurma yapaLım Dondurmaların Şahı SakızLı Dondurma için: Malzemeler 1 litre süt 1 tatlı kaşığı patates nişastası 4 çay kaşığı salep 1,5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı sakız reçeli >>>Hazırlanışı Bütün kuru malzemeler karıştırılıp çelik tencereye alınır Üzerine süt ve sakız reçeli ilave edilir Karışım kapağı kapalı şekilde yarım saat buzdolabında bekletilir Buzdolabında bekleyen tencere ocağa alınıp, koyulaşıncaya kadar mikserle çırpılarak kısık ateşte pişirilir Koyulaşıp krema kıvamına gelen dondurma soğuyuncaya kadar mikserle çırpılmaya devam edilir Tenceresi ile beraber soğuyan krema kapağı kapalı şekilde derin dondurucuya konulur Dondurucudaki krema, yarım saatte bir çıkartılıp karıştırılır Kıvamı oturunca, karıştırma işlemi bitirilip, bir gece dinlendirildikten sonra servis edilir >>>Notlar<<< Çelik tencerelerin tabanı daha kalın olduğundan pişirme süresi uzun olacaktır Böylece nişasta ve salep jelleşmeye fırsat bulabilecekler Hızlı pişirildiğinde jelleşme başlayamadan kıvam alacağı için istenilen lezzet yakalanamayabilir Tarifte bahsedilen salep saftır |
|