![]() |
evde Dondurma Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() evde Dondurma Yapımıevde Dondurma Yapımı evde Dondurma Yapımı Hadi dondurma yapaLım ![]() Dondurmaların Şahı SakızLı Dondurma için: Malzemeler 1 litre süt 1 tatlı kaşığı patates nişastası 4 çay kaşığı salep 1,5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı sakız reçeli >>>Hazırlanışı Bütün kuru malzemeler karıştırılıp çelik tencereye alınır ![]() Üzerine süt ve sakız reçeli ilave edilir ![]() Karışım kapağı kapalı şekilde yarım saat buzdolabında bekletilir ![]() Buzdolabında bekleyen tencere ocağa alınıp, koyulaşıncaya kadar mikserle çırpılarak kısık ateşte pişirilir ![]() Koyulaşıp krema kıvamına gelen dondurma soğuyuncaya kadar mikserle çırpılmaya devam edilir ![]() Tenceresi ile beraber soğuyan krema kapağı kapalı şekilde derin dondurucuya konulur ![]() Dondurucudaki krema, yarım saatte bir çıkartılıp karıştırılır ![]() Kıvamı oturunca, karıştırma işlemi bitirilip, bir gece dinlendirildikten sonra servis edilir ![]() >>>Notlar<<< Çelik tencerelerin tabanı daha kalın olduğundan pişirme süresi uzun olacaktır ![]() ![]() ![]() Tarifte bahsedilen salep saftır ![]() |
![]() |
![]() |
|