|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çikolatalı, kalpli, nefis, pasta, tarifleri, şerbetli |
![]() |
Nefis çikolatalı pasta ve şerbetli kalpli pasta tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefis çikolatalı pasta ve şerbetli kalpli pasta tarifleriNefis çikolatalı pasta ve şerbetli kalpli pasta tarifleri Nefis çikolatalı pasta ve şerbetli kalpli pasta tarifleri Çikolatalı Pasta Tarifi ![]() Pasta Hamuru Malzemeleri: 1/2 su bardağı çikolata damlası veya eşdeğerde 100gr ![]() 2 büyük yumurta (akı sarısından ayrılmış) 1+ 1/3 su bardağı tozşeker 125gr ![]() 2+ 1/4 su bardağı un 1/2 su bardağı sour cream (veya katı yoğurt) 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu 1 silme tatlı kaşığı karbonat (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı gülsuyu 1/2 cay kaşığı tuz 1 su bardağı su Truffle Kreması Malzemeleri: 2+ 1/2 su bardağı pudra şekeri 1/4 su bardağı çiğ krema 1/2 su bardağı çikolata damlası 6 silme yemek kaşığı (3/4 çubuk) tereyağı veya margarin Üst Glazur (glaze) için: 1/2 su bardağı çiğ krema 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı çikolata damlası Ortasına: 500gr ![]() Tarifi: Ufak bir sos tenceresinde ocağın en kısık ateşli ayarında sıkça karıştırarak çikolatayı eritin ![]() ![]() Bir kasede yumurta aklarını kopuk gibi ve kati olana kadar çırpın ![]() Başka geniş bir kasede yumurta sarıları, seker ve oda ısısındaki tereyağını yüksek hızda mikserle iyice kabarana kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın ![]() Mikserin hızını azaltıp erimiş çikolatayı, sour cream veya yoğurdu, un, kabartma tozu, karbonat, tuz, 1 bardak su ve gülsuyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin ![]() yaklaşık 2 dakika karışana kadar çırptıktan sonra spatula veya büyük bir kaşık yardımı ile kopuk haline getirdiğiniz yumurta akını havasını indirmeden karıştırın ![]() Kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra hamuru döküp 350F/175C dereceli fırında yaklaşık 45 dakika parmağınızla keke dokunduğunuzda sünger gibi geri gelecek hale gelene kadar pişirin ![]() Fırından alıp hafifçe ılındıktan sonra gerekirse bıçakla kenarlarından geçip kalıbın kelepçeli yan tarafını çıkarın ![]() ![]() Kremayı hazırlayın: Orta büyüklükte bir sos tenceresinde 1/2 su bardağı çikolata damlasını çok kısık ateşte spatula veya kasıkla sürekli karıştırarak eritin ![]() ![]() Glazur için: Yine sos tenceresinde çok kısık ateşte çiğ kremayı ve çikolata damlalarını çikolata edilip sos biraz katılaşana kadar karıştırın ![]() ![]() Pastanın Bir araya getirilmesi: Kekinizi tırtıllı bıçakla iki kere enlemesine kesip uç parça elde edin ![]() ![]() (İsterseniz bu aşamada keklerinizi fırça yardımıyla sütle biraz ıslatabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Üstüne ikinci kat keki koyup aynı işlemi tekrarlayın ![]() ![]() ![]() Kalan kekide düzgünce krema ve çileklerin üzerine yerleştirdikten sonra ılık halde duran glazürünüzü tencereden kekin ortasına döküp genişçe bir bıçak yardımı ile (veya asıl olarak pastacıların kullandığı düzeltme spatulası ile) sosu kekin her tarafına yayın ![]() ![]() ![]() çilek yarımları ile pastanın kenarlarını süsleyin ![]() ![]() Buzdolabında minimum 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ![]() Eğer kelepçeli kek kalıbınız yoksa normal yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra keki pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbetli Kalpli Pasta Şerbetli Kalpli Pasta Malzemeler: 5 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı tozşeker 4 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Kreması için: 1 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tozşeker Bir buçuk su bardağı süt Yarım paket vanilya Süslemek için: 2-3 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata 8-10 adet kiraz şekerlemesi Tarifi: Kek için, yumurtaları çukur cam bir kasede çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşçının notu:Kabartma tozu yumurtaya değerse kekiniz kabarmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|