![]() |
Saray Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray SarmasıSaray Sarması Saray Sarması ![]() Malzemeler 1 Kg Baklavalık Un 500 gr Buğday Nişastası 4 Adet Yumurta 5 Çay Kaşığı Tuz 1,5 Su Bardağı Su 7 Su Bardağı Dövülmüş Fıstık 1 Kg Tereyağı Şerbet için: 8 Su Bardağı Şeker 12 Su Bardağı Su Hazırlanışı Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açtığınız yufkanın üzerine dövülmüş fıstık serpin ![]() Yufkayı oklavaya sararak, kenarlarından büzün ![]() Büzdüğünüz yufkayı tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbet için 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu, şeker iyice eriyene dek kaynatın ve soğutun ![]() ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|