Saray Sarması |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray SarmasıSaray Sarması Saray Sarması Malzemeler 1 Kg Baklavalık Un 500 gr Buğday Nişastası 4 Adet Yumurta 5 Çay Kaşığı Tuz 1,5 Su Bardağı Su 7 Su Bardağı Dövülmüş Fıstık 1 Kg Tereyağı Şerbet için: 8 Su Bardağı Şeker 12 Su Bardağı Su Hazırlanışı Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın 15 dakika dinlendirin Dinlendirdiğiniz hamurları 8 er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın Açtığınız yufkanın üzerine dövülmüş fıstık serpin Yufkayı oklavaya sararak, kenarlarından büzün Büzdüğünüz yufkayı tepsiye dizin Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm lik dilimler halinde kesin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Erittiğiniz tereyağını yufkaların üzerine dökün Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 20 dakika pişirin Şerbet için 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu, şeker iyice eriyene dek kaynatın ve soğutun Sonra sıcak tatlının üzerine dökün Tatlıyı soğuttuktan sonra servis yapın __________________ |
|