![]() |
Şeftalili Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftalili TatlıŞeftalili Tatlı Şeftalili Tatlı Malzemeler 2 adet şeftali 6 adet milföy hamuru 2 yemek kaşığı badem içi 1 çay kaşığı tarçın 1 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı sıvıyağ Karamel sosu için: 3 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı su 1 su bardağı krema Yapilisi Şeftalileri geniş bir kaseye koyarak üzerine sıcak su ekleyin, 1 dakika bekletinki kabukları kolay soyulsun Şeftalilerin kabuklarını soyun, ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ![]() Çekirdek yerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker ve iç bademleri koyun ![]() Milföy hamurlarının dört tanesinden bir bardak ağzı ile şeftalilerden biraz daha büyük yuvarlaklar çıkartın ![]() Her yuvarlağın içine biraz tarçın serpin ![]() Şeftalileri bademli taraf altta olacak şekilde yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin ve kalan hamurları da ikiye bölün ![]() Her bir parça üzerine alt alta çizikler atın ve yuvarlak kestiğiniz hamurların kenarını suyla çok hafif ıslatın ![]() Her bir şeftalinin üzerine kafes gibi olacak şekilde hamurlardan serin ![]() Dışarı taşan hamurları kesin ![]() Şeftalileri yağladığınız borcama koyun, çırpılmış yumurtayı üzerlerine sürün, toz şeker serpin ![]() Altın rengi alana kadar önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında pişirin ![]() Karamel sosunu yapabilmek için tencerede şekeri çözülene kadar suyla birlikte ısıtın ![]() Şurup koyu kahverengi renge gelene kadar kaynatın ama dikkat edin yanmasın Tencereden geride durarak dikkatlice kremayı ekleyin cünkü sıçrarsa canınızı yakabilir ![]() Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz hale gelinceye kadar pişirin ![]() Şeftalileri sosla birlikte servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|