Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastı, kalbura

kalbura bastı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kalbura bastı



kalbura bastı



1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat (veya kabartma tozu)
1 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un (kulak memesinden çok az katıca bir hamur yapılacak)
Kızartmak için; [*]1 su bardağı sıvıyağ


Derin bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı ekleyin
Bir taraftan da azar azar ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru toplamaya ve yoğurmaya başlayın
Kulak memesinden çok az sert olacak bir hamur elde ettiğinizde, ılık bir yerde en az 20 dakika dinlenmeye bırakın
Dinlenen ve iyice özleşen hamurdan bir orta boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp, sonra da mekik şekline getirin
Sonra bu mekik hamurlarını bir halbur ya da rendenin iri gözlerine koyup, tam orta kısmına üç parmağınızla bastırıp, dışkırmına rendenin ya da kalburun şeklini çıkarıp, elinizi kendinize doğru çekin
Geniş bir tavadaki çok kızgın olmayan yağda, orta ateşte kızartmaya koyun
Kızaran hurmaları sıcak veya ılık olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.