Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
höşmelim

Höşmelim

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Höşmelim



Höşmelim



Tuzsuz ve taze peynir
un
şeker[*]tuz
[*]Peynir bir tencereye konur Orta şiddetli ateşte eritilen peynire çok az tuz ilave edilir Önceden ölçüsü belirlenen un katılarak sürekli karıştırılır Unun miktarı çok önemlidir Daha sonra şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir Kıvamında olabilmesi için peynirin tencerenin içinde yağ çıkararak dönmesi gerekir Yağ salmaz ve iyi dönmezse çok lezzetli olması beklenmez Yaklaşık 25 dakika süren pişirme ve çevirme işlemi sonrası genişçe bir tepsiye boşaltılır Üzerine toz şeker serpilirKaşıkla dikey olarak kestirilerek yağın yukarı çıkarılması sağlanır Sıcak yenir Höşmelim için hazırlanan peynire kullanılan peynir mayası oranı ile tuzsuz peynirin tatlı haline getirileceği zaman iyi ayarlanmalıdır Çok taze olan peynirden veya çok bekletilen peynirden iyi höşmelim elde edilimez Peynir tadılarak bu kıvam anlaşılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.