Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hürrem, pilavı, sultan

Hürrem Sultan Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hürrem Sultan Pilavı



Hürrem Sultan Pilavı





Bizler pilavın her çeşidini yiyen bir milletiz, fakat Hürrem Sultan Pilavı'nı denememiş olanlar varsa mutlaka deneyebilirsiniz
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı yeşil Antep fıstığı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Bir tencerede tereyağını eritin Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin Yaklaşık 7-8 dakika kavurun Kavurma sırasında pirinçleri karıştırmak önce zorlaşacak ve sonra gevşeyecektir
Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri Antep fıstığı ve nohudu ekleyin 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika, önce yüksek sonra alçak ısıda pişirmeye bırakın Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapağı aralık olarak dinlendirin ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.