Kaz Ciğerli Omlet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaz Ciğerli OmletMalzemesi: 8 tane iyice çırpılmış yumurta ince ince doğranmış 2 kaz ciğeri Tuz Biber 90 gr tereyağıHazırlanışı: Kaz ciğerlerini az suda tuz ve biber ekleyerek orta ateşte pişirin Ciğerlerin dışı sert ama iç kısımları pembe renkli kalmalı Piştikten sonra ocağın üzerinden alın Tereyağının yarısını bir tavaya koyarak yüksek ateşte kızdırın Çırpılmış yumurtalara tuz ve biber ekerek tavaya koyun Yumurta pişmeye başladığı anda kaz ciğerlerini içine dökün Omlet iyice piştikten sonra tereyağını eritin Kaz ciğerli omleti ikiye katlayıp üzerine erimiş tereyağını dökün
|
|
|
|