Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, fırında, tavşan

Tavşan Budu Fırında

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Budu Fırında




Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
4 tavşan budu,
4 dilim jambon,
2 çorba kasığı tereyağı,
1/2 litre süt,
1 dal biberiye otu,
yetecek kadar beyaz un,
4 kalın dilim kaşer peyniri,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı: Bir gece önceden tavşanın butları süte yatırılır ve öylece bırakılır Pişirileceği vakit sütten çıkarılan tavşan butları uzunlamasına yarılır ve dövecekle iyice yassılaştırılır
Bir tavaya tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı konur Bir dal da biberiye konduktan sonra tava kuvvetli ateşe oturtulur Yağ kızmaya başlayınca una bulanan butlar tavaya konur Tuzu ve biberi serpildikten sonra butların iki yanı da pembeleşinceye kadar kızartılır Ateşin kuvveti biraz azaltılır ve etler 15 - 20 dakika kadar böylece pişirilir
Yirminci dakikanın sonunda butların üstü jambon dilimleriyle örtülür Bunların üstüne de kaşer peyniri dilimleri yayılır ve kap orta ısılı bir fırına sürülür Burada on dakika kadar kalan yemek fırından çıkarılınca kabın çevresi sote edilmiş havuçla süslenir ve olduğu gibi sofraya çıkarılarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.