Tavşan Budu Fırında |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan Budu FırındaKullanılacak malzeme (4 kişi için) 4 tavşan budu, 4 dilim jambon, 2 çorba kasığı tereyağı, 1/2 litre süt, 1 dal biberiye otu, yetecek kadar beyaz un, 4 kalın dilim kaşer peyniri, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber Yapımı: Bir gece önceden tavşanın butları süte yatırılır ve öylece bırakılır Pişirileceği vakit sütten çıkarılan tavşan butları uzunlamasına yarılır ve dövecekle iyice yassılaştırılır Bir tavaya tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı konur Bir dal da biberiye konduktan sonra tava kuvvetli ateşe oturtulur Yağ kızmaya başlayınca una bulanan butlar tavaya konur Tuzu ve biberi serpildikten sonra butların iki yanı da pembeleşinceye kadar kızartılır Ateşin kuvveti biraz azaltılır ve etler 15 - 20 dakika kadar böylece pişirilir Yirminci dakikanın sonunda butların üstü jambon dilimleriyle örtülür Bunların üstüne de kaşer peyniri dilimleri yayılır ve kap orta ısılı bir fırına sürülür Burada on dakika kadar kalan yemek fırından çıkarılınca kabın çevresi sote edilmiş havuçla süslenir ve olduğu gibi sofraya çıkarılarak servis yapılır |
|