Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çulluk, tencerede

Tencerede Çulluk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencerede Çulluk




6 adet çulluk
150 gram sadeyağı ya da 150 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
1 bardak su
Tuz
Karabiber

1 Serince bir yerde 2 - 3 gün bekletildikten sonra, tüyleri çıkarılmış ve tütsülenmiş 6 adet çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra, buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı, sonra da içleri çıkarılmış bu kuşları iyice bir yıkadıktan sonra üst ve içlerini tuzlamalı, biberlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır
2 Sonra, bir tencereye; 7 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin koyarak kızdırmalı, sonra bu yağa kuşları koyarak karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve küçükçe ateşte arada bir çevirmek suretiyle kuşların her bir tarafları iyice pembeleşinceye kadar bunları kızartmalı, sonra da tencereye azar azar olmak üzere 1 bardak da sıcak su katarak, kuşlar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar, bunları 30 - 40 dakika kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişirmeli ve tencereden çıkararak, bütün ya da ortalarından ikiye kesilmiş olarak bir tabağa yerleştirmeli ve servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.