![]() |
Tavşan Figüran |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan FigüranTavşan FigüranTarifi : Soğan, havuç soyulup küçük küp şeklinde doğranır ![]() Mantarlar ince halkalar halinde doğranır ve sıvı yağda hepsi beraber kavrulur ![]() ![]() Üzerine pul biber ve bir yemek kaşığı kadar un atılıp karıştırılır yarım çay bardağı kadar ılık su eklenip kavrulmaya devam edilir ve kaynaması beklenip 2 dakika daha bekletilip (kimyon, karabiber, kekik, biberiyeden istenilen eklenir) ocaktan alınır ![]() ![]() Küp doğranmış patates kızartılır ve tavşanlı malzeme ile karıştırılır ![]() Fırın tepsine kâseden ters çevirilerek aralıklı birer porsiyon halinde hazırlanır ![]() Bir kapta un sıvı yağ ile kavrulur ve süt eklenerek beşamel sos hazırlanır ![]() ![]() Tepsideki porsiyonlar üzerine önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırına verilir sıcak fırında 5-6 dakika fırınlandırılıp çıkartılır ![]() Servis tabağına alınır sıcak servis edilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|