Tavşan Sivesi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan SivesiTavşan Sivesi Malzemeler 1 adet av tavşanı (3,5 kg civarında) Tuz, bir çimdik şeker 50 adet temizlenmiş arpacık soğan 50 adet küçük mantar Kuzu gömlek yağı 4 çorba kaşığı tepleme dolu margarin 1 çorba kaşığı tepeleme dolu un 1/2 su bardağı krema 2 su bardağı et suyu yoksa su 2 kahve fincanı su 1 çay kaşığı kekik,1 yaprak defne 1 diş sarımsak 10 adet ardıç ,4 adet tane karabiber Hazırlanışı Tavşanın ciğerinin dikkatlice ödünü çıkarıp, temizleyip, ince kıyınız Kremayı ilave edip, karıştırıp, buzlukta muhafaza ediniz Tavşanı iri kuşbaşı doğrayıp, küçük bir kaba koyup, içine birer adet dilimlenmiş soğan ve havuç, dört dal maydanoz, iki diş karanfil, on adet tane karabiber koyup, serin yerde buzlukta yirmi dört saat bekletiniz Sonra tavşanları bir süzgece çıkarıp, suyunu orta ateşte üç dakika kaynatıp, muhafaza ediniz Dibi kalın bir kasrola yoksa tencereye yağı koyup, kızdırıp, tavşanı ilave ediniz Hızlı ateşte alt üst pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, unu ilave edip, bir iki dakika karıştırarak marine süzdürerek ilave ediniz Et suyunu ve tuzu, tülbente sarılı baharatı da ilave edip, iki saat ağır ağır kaynatarak kontrol ederek pişmeye bırakınız Ateşten alırken suyu et sevmesinden bir santim yukarda olmalıdır Diğer küçük bir tencereye iç yağını koyup, hızlı ateşte bir iki dakika sote yapıp, üzerine soğanı, az şeker ve iki kahve fincanı suyu ilave edip, orta ateşli fırında, yoksa ocağın üzerinde ağzı kapalı olarak on onbeş dakika pişirip, üzerine mantarı ilave edip, ateşten alınız İki saat kaynamış tavşanın içine ağır ağır karıştırarak kremalı ciğeri ilave edip, soğanlı mantarlı iç yağını da ilave ederek, tekrar ağır ağır kaynatarak ve kontrol ederek tavşanın yaşına göre yarım saat veya daha fazla pişirip, içindeki baharat torbasını çıkarıp, taze kızarmış ekmekle servis ediniz |
|