Tavşan Yahnisi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan YahnisiTavşan Yahnisi MALZEMELER 5 Çorba kaşığı tereyağ 1 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı et suyu 20 Küçük soğan 1 Su bardağı mantar konservesi Yeteri kadar tuz, biber HAZIRLANIŞI Tavşanın içini boşaltıp derisini yüzünüz, kanının iyice çıkması için yirmi dört saat - bu süre içinde birkaç defa değiştirmek üzere - soğuk suda bırakınız Sonra kurulayıp parça parça doğrayınız Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağ koyunuz, parçaları içine atınız, kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çevirerek biraz pembeleşince, un serpiniz, çevire çevire kızartıp etsuyu ile ıslatınız, tekrar yarım saat çeviriniz Sonra tereyağında öldürülmüş küçük soğanlarla mantar koyunuz; tuz, biber ekiniz; yarım saat daha pişirip indiriniz Üzerine salçasını gezdiriniz |
|