![]() |
Yabani Mantarlı Keklik Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabani Mantarlı Keklik SalatasıYabani Mantarlı Keklik Salatası (İtalya) Malzemeler: 4 tatlı kaşığı sirke, 4 tatlı kaşığı cevizyağı (ya da ayçiçek yağı), 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber (iri dövülmüş), 6 keklik göğsü (toplam 12 dilime kesilmiş; deri ve sinirleri alınmış), 15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı, 180 g yabani mantar (ya da kültür mantarı; ayıklanıp temizlenmiş ve iyice yıkanıp süzdürüldükten sonra kurulanmış), bir tutam tuz, 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, bir tutam karabiber (taze çekilmiş), semizotu ya da benzeri yeşillik (süsleme için) Yapılışı: Pek derin olmayan bir tencereye sirkenin yarısı, cevizyağının (ya da ayçiçek yağının) yarısı ve karabiberi koyup, karıştırın ![]() ![]() Kalın dipli bir tencerede tereyağını eritip, mantarları ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, sularını bırakmaya başlayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Kalın dipli bir kızartma tavasını, yağlamadan harlı ateşe oturtup, iyice ısıtın ![]() ![]() ![]() Bir kâseye kalan sirkeyi ve tuzu koyup, karıştırarak tuzu eritin ![]() ![]() Kâsedeki karışımı mantarların bulunduğu tencereye döküp, tencereyi orta ateşe koyarak mantarlı karışımı birkaç saniye ısıtın ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|