Çin Usulu Tavşan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulu Tavşan3 kg'lık 1 tavşan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2+1/2 su bardağı maden suyu 350 gr (2 su bardağı) pilavlık pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş) 1/4 su bardağı tane mısır (haşlanmış) 1/4 su bardağı bezelye (haşlanmış) 3 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı (istenirse) 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı biber ve limon suyunu küçük bir kasede karıştırınız Karışımı bir fırça iletavşanin her yanına sürerek, tavşanı oda sıcaklığında 2 saat bekletinizZeytinyağı büyük bir tencerede orta ateşte kızdırıp, 1-2 tavşan parçası koyunuz Sık sık döndürerek 8-10 dakika, renkleri nar gibi olana kadar kızartınız Büyük bir maşayla parçaları çıkarıp, kağıt peçete üstünde fazla yağını süzdürünüz Kalan parçaları da aynı biçimde kızartınız![]() Tencereyi ateşten indirip, içindeki yağın yarıdan fazlasını dökünüz tavşan parçalarını yeniden tencereye koyunuz Maden suyunu ekleyip, orta ateşte arasıra karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 1 saat, tavşan parçaları yumuşayana kadar pişiriniz Maşayla tavşan parçalarını bir tabağa çıkarıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız![]() Tencereye pirinci ekleyip, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, tencereyi kapağı kapalı olarak 20 dakika, pilav suyunu çekene kadar pişiriniz Mısır, bezelye, kıyılmış kişniş (istenirse), kalan tuz ve biberi ekleyiniz![]() Tencereyi ateşten indirip, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız tavşan parçalarını pilavın üstüne yerleştirip, servis ediniz
|
|
|
|