Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, pilav

İç Baklalı Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Baklalı Pilav



İç Baklalı Pilav

MALZEMESİ:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
5-6 sap taze soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr taze iç bakla
250 gr bezelye
1 tatlı kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 demet dereotu
Yeterince tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Baklaların üzerindeki kalın kabuğu ayıklayıp yıkayınız Pirinç ayıklayıp tuzlu suda ıslatınız Bir tencereye tereyağını koyup ince doğranmış soğanı hafifçe kavurunuz Bir tatlı kaşığı un ekleyip unu sarartınız İki bardak sıcak su koyup içine bakla ve bezelyeleri atınız Bir adet limon suyunu sıkıp orta hararetli ateş üzerinde bezelye ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tuzunu, biberini ekip suyunu çektiriniz Pişen bakla ve bezelyelerin üzerine dört su bardağı tavuk suyunu ilave edip içine, pirinçleri süzerek boşaltınız Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika civarında, orta halli ateş üzerinde pişiriniz Pirinçler suyunu çekip uzayınca ateşten alıp 15 dakika demlendiriniz Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek, sıcak sıcak, taze soğan eşliğinde ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.