Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, mercimekli, pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Bulgur Pilavı




Mercimekli bulgur pilavı malzemeleri

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 su bardağı dövme buğday

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 büyük soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 su bardağı et ya da tavuk suyu

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Mercimekli bulgur pilavı:

Mercimekleri ve dövme buğdayı ayrı tencerelere alıp üzerlerini
geçecek kadar sıcak suda 30 dakika bekletin ve süzün
Soğanı ince doğrayın Yağı ve soğanları bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun
Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Mercimek ve dövme buğdayı soğana ekleyin
Sıcak et suyundan 1 bardak ilave edip pişirin
Bulguru kalan et suyuyla birlikte tencereye ilave edin
Tuz ve karabiberi serpip kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin
Pilavı ocaktan alın ve kapağını açmadan 30 dakika demlendirin
Üzerine pul biber serpip servis yapın
Mercimekli bulgur pilavı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.