Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcan, turşusu

Patlıcan Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Turşusu



Patlıcan Turşusu (sirkeden)

5 kilo patlıcan
250 adet sarımsak
6 demet kereviz yaprağı
1 kilo havuç
25 kilo sirke
3 demet maydanoz
3 adet kırmızı arnavut biberi
Yeteri kadar tuz

Temizlenmiş turşuluk küçük patlıcanlar bol suda yarı pişmiş haşlanarak süzgüye çıkarılır Üzerine ağır bir taş bastırılır Sabaha kadar patbcanın acı suyu çıkar Sarmısak, ince kıyılmış kerevizin sapları ayrılır, yapraklan kıyılır, havuç, maydanoz, kırmızıbiber kıyılıp tuzlanır Kavanoza yerleştirilir; üzerine tuz, sirke, kabuğu çıkmış, kesilmiş limon ve üzerine ağır bir taş konur Birkaç gün sonra tuzuna bakılır, gereği kadar konur On beş gün sonra yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.