Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limon, turşusu

Limon Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Turşusu




Malzemeler

10 adet limon,
300 gr kalın tuz,
1 lt su

Yapılışı
İlk hazırlık olarak, turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır 8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır Sonra da, sap yerinden diklemesine dörde bölünür Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır Ve, tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir Dizme işlemi bitince, üzerine 100 gr tuz dökülür Ayrıca, 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır Turşudaki ana prensip gereğince, kavanozun hava alması engellenecek şekilde, kapağı sıkı şekilde kapatılır Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.