Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıbaharlı, kebabı, tarifi, tas

Karnıbaharlı tas kebabı tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıbaharlı tas kebabı tarifi



Karnıbaharlı tas kebabı tarifi




Malzemeler (4 kişilik)-500 gram kuşbaşı kuzu eti

-1 adet soğan

-2 çorba kaşığı salça

-2 çorba kaşığı tereyağı

-3 diş sarımsak

-1 tutam tarçın

-Yarım karnabahar

-1 adet limon

-Yarım çay bardağı zeytinyağı

-1 adet kırmızıbiber

-1 adet közlenmiş patlıcan

-Tuz, karabiber, kimyonYapılışı: Tencereye kuzu etini koyup kapağını kapatın Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin Suyu çeken etlerin üzerine tereyağı, tarçın, salça ve 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip 20 dakika kadar pişirin Bu arada karnabaharı buharda pişirin Közlenmiş patlıcanla ve közlenmiş kırmızıbiberle karıştırınÜzerine zeytinyağı ve limon ilave edin Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın Sebzelerle beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.