Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bahçıvan, hindi, tarifi, usulü

Bahçıvan usulü hindi tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan usulü hindi tarifi



Bahçıvan usulü hindi tarifi



MALZEMELER1 Defne Yaprağı

1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü

1 Çorba Kaşığı Hardal

1 Çorba Kaşığı Un

3 Çorba Kaşığı Sirke

4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Salçalık Kırmızı Biber

8-12 Arpacık Soğan

2 Havuç

1 Su Bardağı Su

1 Hindi But

1 Çorba Kaşığı Domates Salçası

3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞIÖncelikle hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin Bir kasede, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayınEti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edinEti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın Güveci alüminyum folyo ile kaplayın 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-25 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.