Acem Pilavı nasıl yapılır ? Acem Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acem Pilavı nasıl yapılır ? Acem Pilavı TarifiAcem Pilavı malzemeleri Acem Pilavı yapılışı Acem Pilavı hazırlanışı ![]() Acem Pilavı Malzemeler 3 yemek kaşığı margarin 500 gram kuzu eti 2 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet taze soğan 1 su bardağı bezelye 3 su bardağı et suyu Tuz - karabiber Acem Pilavı Yapılışı : Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz![]() Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz![]() En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz ![]() Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz |
|
|
|