Kuş Dili Tatlısı nasıl yapılır, Kuş Dili Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuş Dili Tatlısı nasıl yapılır, Kuş Dili Tatlısı TarifiKuş Dili Tatlısı hazırlanışı Kuş Dili Tatlısı yapılışı Kuş Dili Tatlısı malzemeleri ![]() Kuş Dili Tatlısı Malzemeler : 25 gram maya un yarım su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı karbonat esmer toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su Kuş Dili Tatlısı Tarifi Bardağa suyu ve tuzu koyup karıştırın,sonra hamur karacağımız kaba dökün Üzerine mayayı ekleyin mayayı eritin Ardından yagı ve karbonatı ilave edin![]() Daha sonra, un dökün ve hamuru karın Hamuru kardıktan sonra üzerini havlu ile örtün ve dinlendirmeye alın![]() Kullanıma hazır olan hamuru yumruk büyüklüğünde yumak haline getirin 1 tane yumak alın ve yufka şeklinde açın Fakat kalınlığı 2 cm olmalı Yufkaları paralelkenar şeklinde kesin Kesilen paralelkenar kuşdili hamurunu ortasından bir delik açıp hamurun diğer ucunu o delikten çıkarın Hamur, kuşdili şeklini alacaktır Fakat kuşdili paralelkenarı bıçakla değil, dalgalı kurabiye bıçağı ile kesin Bu şekilde, kenarları dalgalı bir görünüm kazansın Daha sonra, tavaya sıvı yağı dökün Yağı kızdırın Ardından kuşdili hamurlarını kızartmaya başlayın![]() Kızarmış hamurları tavadan alır almaz ayrı bir kabta üzerlerine esmer şeker serpin İşte kuşdili tatlımız hazır |
|
|
|