Portakallı Lor Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lor TatlısıMalzeme Listesi: 3 Yumurta 500 Gr Tuzsuz Lor Peyniri1 Su B Toz ŞekerYarım Çay B İrmik2 Çorba K Tereyağı1 Su B Un1 Su B Pirinç Unu1 Portakal Kabuğu Rendesi 1 Pk Kabartma TozuŞerbeti İçin: 4 Su B Toz Şeker4,5 Su B Su1 Dilim Limon Hazırlanışı: Lor peyniri ve tereyağını süzgeçten geçirip karıştırma kabına alıyoruz İrmik, portakal kabuğu rendesi, toz şeker, kabartma tozu, 3 yumurta, un ve pirinç ununu koyup iyice karıştırıyoruz![]() Yumuşak bir karışım elde ediyoruz Şanti torbasına dolduruyoruz Fırın tepsisini yağlıyoruz Tatlı hamurundan tepsinin içine yuvarlak şekilde sıkıyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz![]() Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz Tatlı fırından çıktıktan sonra şerbetini sıcak olarak döküyoruz
|
|
|
|