Çıtır Milföylü Karamelli Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Milföylü Karamelli MuhallebiMalzemeler: 5 – 6 adet milföy hamuru Muhallebisi İçin: 1,5 lt süt1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Karamel İçin: 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı su 1/2 yemek kaşığı tereyağı 1 kutu (200 ml) çiğ krema Yapılışı: Öncelikle süte unu, şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için güzelce çırpın ve kaselere paylaştırın ![]() Milföy hamurlarını ikiye kesin ve fırın tepsisine dizin ![]() Yaklaşık 190 – 200 derecede kabarıp kızarana kadar pişirin ![]() Kızaran milföy hamurlarını ufalayın (Yöntem: Milföyleri buzdolabı poşetine koyun ve poşeti sıkarak ufalayın Yağsız ve zahmetsiz)Ayrı bir yerde karameli hazırlayın ![]() 2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin ![]() Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin ![]() Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı önerilir)![]() Soğuyan muhallebillebilerin üzerine önce karamelli sostan, sonra da ufalanmış milföylerden koyup servis edin ![]() *Not: Bu tatlıyı her yaptığımızda karamelin neredeyse yarısı artıyor ![]() O yüzden karameli yarım ölçü yapmanızı tavsiye edilir ![]() Artan karameli de kek yada kurabiyelerin hamuruna katabilir, veya üzerini süslemekte kullanarak değerlendirebilirsiniz ![]() Afiyet olsun… |
|
|
|