![]() |
Damla Sakızlı Lokma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damla Sakızlı LokmaMalzemeler: Şurup: 600 g (3,5 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yemek kaşığı sıvı yağ 350 ml (3,5 çay bardağı) ılık su 1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı Kızartmak için: Sıvı yağ Hazırlanışı: Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() Un karışımını çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Derin bir kızartma tenceresine sıvı yağ koyup orta ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|