![]() |
Boşnak Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boşnak Tatlısı![]() Malzemeler: Şurup: 500 g (3 su bardağı) toz şeker 800 ml (4 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hamur: 1 yumurta 250 g yumuşak margarin 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi 1 tatlı kaşığı tarçın 45 g (yarım su bardağı) öğütülmüş ceviz 1 paket Dr ![]() 165 g (1,5 su bardağı) un Üzeri için: Hindistan cevizi Hazırlanışı: Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|