![]() |
Peynirli Açma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Açma TarifiPeynirli Açma Tarifi Malzemeler 4 su bardağı un (500 gram) 50 gram margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış ) 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı kuru maya 1,5 su bardağı ılık su 1 yumurta sarısı ( üzerine sürmek için ) 1 yemek kaşığı çörek otu Peynirli Açma Tarifi İÇİ İÇİN: 1 su bardağı beyaz peynir 150 margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) Peynirli Açma Tarifi Hazırlanışı Unumuzu yoğurma kabına alıp,ortasını açalım ![]() Ilık suyu mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar bekletelim ![]() Margarin ve tuzuda ilave edip iyice yoğuralım ![]() Yoğrulan hamurumuzun üzerine bir mutfak havlusu örtüp yarım saat dinlendirelim ![]() Dinlenen hamurumuzdan 12 adet beze yapalım ![]() Bezelere oval şekil verelim ![]() Her bir bezenin üzerine bastırarak yassılaştırıp içlerine 1 tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığıda peynir koyup resimde görüldüğü gibi rulo şekilde saralım ![]() Diğer bezelerede aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine havlu kapatıp 15 dakika daha dinlendirelim ![]() Sürenin sonunda rulolarımızı tezgahın üzerinde içindekileri dışarı taşırmayacak şekilde uzatıp ister simit isterde ikiye katlayıp burgu şekli verelim ![]() Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim ![]() Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verelim ![]() Yaklaşık 25-3o dakikada pişiyor ![]() |
![]() |
![]() |
|