Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, tarifi, zereşkli

Zereşkli Pilav Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zereşkli Pilav Tarifi



Zereşkli Pilav Malzemeler

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı margarin

15 su bardağı sıcak su

1 tavuk but

Zereşkli Pilav Kızartmak için:

sıvıyağ

Zereşkli Pilav Hazırlanışı


Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın

Orta ateşte 5 dakika kavurun

Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın

15 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin

Tavuk budunu haşlayın

Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın

Pilavı ortası delik kalıba alın

Servis tabağına ters çevirerek çıkarın

Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.