![]() |
Zereşkli Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zereşkli Pilav TarifiZereşkli Pilav Malzemeler 1 su bardağı pirinç Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat) Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı margarin 1 ![]() 1 tavuk but Zereşkli Pilav Kızartmak için: sıvıyağ Zereşkli Pilav Hazırlanışı Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın ![]() Orta ateşte 5 dakika kavurun ![]() Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın ![]() 1 ![]() ![]() Tavuk budunu haşlayın ![]() Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın ![]() Pilavı ortası delik kalıba alın ![]() Servis tabağına ters çevirerek çıkarın ![]() Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|