Mercimekli Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Bulgur PilavıMalzemeler: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur Yarım su bardağı yeşil mercimek 1 tane büyükçe soğan (soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur )1 tane et bulyon Tuz 3 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsın Tencereye soğanı ince ince kıyın Pişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsun Mercimekleri ilave edin Bulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyor Suyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın![]() NOT: Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir Başka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülür O da güzel oluyor ama ben pilavın sarı olmasını sevdiğim için mercimeğin kara suyunu kullanmıyorum
|
|
|
|