Pastırmalı Beykoz Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Beykoz YahnisiPastırmalı Beykoz Yahnisi Pastırmalı Beykoz Yahnisi tarifi Malzemeler 15-20 dilim pastırma 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan 1-2 adet taze yeşil biber 4 adet orta boy patates 1 su bardağı konserve mısır 3 adet orta boy domates 1 çay kaşığı tuz karabiber Hazırlanışı Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırdıktan sonra pastırmaları kızgın yağda, tahta bir kaşıkla karıştırırarak 1 dakika kadar kavurun ![]() Pastırmaları tencereden alıp incecik kıyılmış soğanları aynı tencereye aktarın Üzerine incecik dilimlenmiş yeşil biberleri de ekleyip, karıştırırarak orta ısılı ateşte 2 dakika kadar kavurun![]() Kabukları soyulmuş domatesleri tavla zarı formunda doğrayıp tencereye aktarın Patatesleri soyup kuş başı et formunda dilimleyerek yemeğe katın Tuz ve karabiber serpip yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin![]() Tencerenin kapağı kapatıp orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin Tencerenin kapağını açıp suyu süzülmüş konserve mısırları ve hafif kızartılmış pastırmaları ekleyin![]() Ocağın altını biraz daha kısıp patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin Kırmızı toz biber serpiştirirerek ve sıcak sıcak servis yapın
|
|
|
|