![]() |
Fırında Patatesli Alabalık Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patatesli Alabalık Tarifi YapılışıFırında Patatesli Alabalık Tarifi - Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Alabalık Malzemeleri Malzeme Listesi 3 Adet Alabalık 3 Adet Patates 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber 1 Tutam Kekik Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır? 1 Balıkları yıkayıp ayıklayarak ortadan ikiye ayırın Eğer balıklarınız ortaboy büyüklükte ya da daha küçük ise ikiye bölmenize gerek yoktur 2 Patatesleri ince ince kıyın ve bir kapta tuz ile harmanlayın 3 Uzunlamasına yapılmış güveç kabın alt kısmını bir miktar tereyağı ile yağlayarak alt kısmına patatesleri serinÜzerlerine karabiber ve 4 Balıkları üzerlerine, dış kısımları üstte olacak şekilde yerleştirin 5 Balıkların üzerine bir kaç tane küçük tereyağı parçaları koyup, kekik ve karabiber serptikten sonra fırına verin 6 Yaklaşık 45 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra fırından dikkatlice çıkararak servis edin Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|