Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, fırında, patatesli, tarifi, yapılışı

Fırında Patatesli Alabalık Tarifi Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Alabalık Tarifi Yapılışı



Fırında Patatesli Alabalık Tarifi - Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Alabalık Malzemeleri





Malzeme Listesi

3 Adet Alabalık
3 Adet Patates
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kekik

Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır?

1 Balıkları yıkayıp ayıklayarak ortadan ikiye ayırın Eğer balıklarınız ortaboy büyüklükte ya da daha küçük ise ikiye bölmenize gerek yoktur

2 Patatesleri ince ince kıyın ve bir kapta tuz ile harmanlayın

3 Uzunlamasına yapılmış güveç kabın alt kısmını bir miktar tereyağı ile yağlayarak alt kısmına patatesleri serinÜzerlerine karabiber ve

4 Balıkları üzerlerine, dış kısımları üstte olacak şekilde yerleştirin

5 Balıkların üzerine bir kaç tane küçük tereyağı parçaları koyup, kekik ve karabiber serptikten sonra fırına verin

6 Yaklaşık 45 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra fırından dikkatlice çıkararak servis edin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.