Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evde, mayonez, yapımı

Evde Mayonez Yapımı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Mayonez Yapımı




Evde Mayonez Yapımı

MALZEMELER
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı (iyi kalitede)
1 Adet Yumurta
1 Çay kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI
Mayonez nasıl yapılır bilmiyorsanız, sadece bir yumurta sarısının koskocaman bir bardak ayçiçek yağını emip katılaşması size garip gelebilir Gerçekten garip
Bir çırpma kabına yumurtanın sarısı konulur Ama beyazından ayırmak için çok çaba sarfedilmez; biraz beyazından da girsin içine Çırpma kabında ya da mikserde yağ bulaşığı olmaması çok müühimdir
Mikserle bu yumurta sarısı çırpılmaya başlanır ve mayonezin yapımı bitene kadar çırpılmaya ara verilmez
Yumurta sarısının güzelce çırpıldığına kanaat getirdikten sonra yağdan bir damla damlatılır (Çırpmaya hiç ara verilmiyor) Bu yağ yumurta tarafından iyice emildikten sonra yarım çay kaşığı daha yağ ilave edilir Bu da yumurta tarafından iyice emildikten sonra üst üste 3-4 çay kaşığı yağ ilave edilir Bu yağ da yumurta tarafından iyice emildikten sonra kalan yağ 3-4 seferde kaba boşaltılır Her seferinde yağ koyduktan sonra yumurta yağı çekene kadar çırpılır
Eğer yumurta yağı çekmeden yağ ilave ederseniz mayonez kesilir Süt kesiği gibi bir görünüm olur ve bunu ancak yağ yerine kullanabilirsiniz Böyle bir durumla karşılaşırsanız baştan deneyin ve bozuk mayonezi yağ niyetine kullanın Aman dikkat; mikseri ve çırpma kabını hiç yağ kalmayacak şekilde yıkamadan başlamayın; o da kesilir yoksa Ama bu kesilme işi sizi korkutmasın Onlarca sefer yaptım, sadece iki kere başıma geldi İlk başlarda o da
Tüm yağ yumurtaya yedirildikten sonra sirke konur ve biraz çırpılır Yağ kokusu gidecek, kokusu mayoneze benzeyecektir Sirke yedirildikten sonra limon suyu konur ve biraz çırpılır Mayonezin rengi sarıdan beyaza dönecektir En son olarak da tuzu ilave edin Tuz da karışınca mikseri artık kapatabilirsiniz
Eğer rengi sizi tatmin etmediyse yumurtayı koyarken beyazından biraz daha fazla karıştırın sarının içine Yok; yine de olmadı, daha beyaz olsun diyorsanız, içine bir miktar oksijenli su (Hidrojen Peroksit), çamaşır suyu (Sodyum Hipoklorit) veya bir başka beyazlatıcı (mesela ekmeklere sıkça konan Aseton Peroksit) koymayın Onları ancak insan sağlığına önem vermeyen hazır gıda üreticileri koyar Siz tam beyaz olmasa da böyle tüketin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.